The Color Purple

Over een zoektocht naar liefde en het glorieus overwinnen van tegenslagen

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pulitzer Prize. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 zag The Color Purple het licht als musical op Broadway. Na een speelperiode van ruim drie jaar vond de vernieuwde versie via London opnieuw de weg naar New York en mocht, net als de eerste versie, vele prijzen in ontvangst nemen. The Color Purple is voor het eerst in Nederland te zien en reist vanaf oktober 2018 exclusief langs 16 theaters, waaronder Parkstad Limburg Theaters!

Op maandag 16 april ging de voorstelling in premiere, met lovende recensies als resultaat en een buiging naar de jonge, maar talentvolle cast:

"Naomi van der Linden straalt in energiek ‘The Color Purple" (NRC ****) 

"Een snufje gospel, een flintertje jazz, een beetje blues, een enkele ballad, een handvol Afrikaanse ritmiek – en alles gespeeld door een zeskoppige band die de energie van de show doeltreffend op gang houdt." (NRC ****)