The Analogues Let It Be: abbey road

The Analogues tourden de afgelopen seizoenen langs uitverkochte zalen met vertolkingen van de The Beatles-albums Magical Mystery Tour, Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band en The White Album. Met Let it Be: Abbey Road completeren ze hun missie: het integraal vertolken van alle ‘studio albums’ van The Beatles.

De Beatles-kenner weet dat het album Let It Be als laatste verscheen, maar dat de opnames voor Abbey Road de laatste studio-samenwerking waren voordat de band uit elkaar viel. Eigenlijk is Abbey Road dus het laatste album. Dat The Beatles nog één keer zo'n meesterwerk konden produceren, was mede de verdienste van de teruggekeerde (producer) George Martin en (technicus) Geoff Emerick.

Obsessieve aandacht voor muzikale details

Let It Be: ABBEY ROAD is dus een integrale uitvoering van Abbey Road, aangevuld met hoogtepunten van Let It Be. Beide albums leveren genoeg materiaal op, waarbij de hulptroepen (blazers, strijkers) en het volledige vintage instrumentarium opnieuw kunnen schitteren. Goed om te weten: The Analogues spelen de albums vanaf 1967 toen The Beatles zelf niet meer optraden. Deze muziek is door The Beatles zélf dus nooit live gespeeld. Publiek en critici in binnen- en buitenland zijn unaniem enthousiast over het ongekend hoge niveau en de obsessieve aandacht voor muzikale details.

Uit de pers

‘Beangstigend goed.’ – de Volkskrant ★★★★

‘Muzikaal spektakelstuk.’ – het Parool ★★★★

‘Een magische ervaring.’ – Vrij Nederland

'A musical wonder from Holland.’ – Eastern Daily Press (UK)

‘Het is een zegen dat zulke klassieke muziek zó goed kan worden gehoord.’ – Dagblad van het Noorden ★★★★★

Beangstigend goed

De Volkskrant
The Analogues-YouTube
The Analogues-YouTube