Sinterklaas Intocht

Op zondag 17 november 2019 heten wij de goedheiligman Sinterklaas weer welkom in Heerlen. Vanaf 13.30 uur kan jong en oud genieten van een leuke, interactieve Pietenshow op het Pancratiusplein. Rond 14.00 uur verschijnt de Sint ten tonele – begeleidt door de Heerlense Blauw Sjuut en de Stadsschutterij Sint Sebastianus. Samen met alle bezoekers heet de Burgemeester de Sint en zijn Pieten van harte welkom in onze stad. Ook wordt op deze dag de prijs uitgereikt voor de leukste en mooiste Sinterklaas-kleurplaat (vanaf begin november gratis verkrijgbaar bij verschillende winkels in Heerlen-Centrum). Tot slot is het natuurlijk mogelijk voor de kinderen om Sinterklaas een handje te geven en met hem op de foto te gaan.

Programma
13.30 uur - Pietenshow
14.00 uur - Aankomst Sint op het plein
14.10 uur - Ontvangst
14.20 uur - Prijsuitreiking kleurwedstrijd
14.30 uur - Audiëntie bij de Sint
16.00 uur - Vertrek van Sint & Pieten

Voor de rest van het gezin is er op zondag 17 november genoeg te doen. Het is immers koopzondag, dus je kunt meteen de Sint helpen door alvast wat cadeautjes in huis te halen. De Sinterklaas Intocht is uiteraard gratis toegankelijk.

Intocht is rolstoelvriendelijk
Net als de afgelopen jaren is de intocht ook dit jaar weer rolstoelvriendelijk. Kids in een rolstoel krijgen voorrang bij het bezoek aan de Sint. Ouders en verzorgers mogen zich hier voorafgaand aan de intocht voor melden bij Heerlen Mijn Stad via [email protected]

Glutenvrije Piet aanwezig
Je herkent de Glutenvrije Piet aan de schort met het Glutenvrije Piet logo en in een fel groene tas zitten de Consenza kruidnoten, deze zijn glutenvrij èn lactosevrij.
Lees hier alles over de Glutenvrije Piet.