SCHUNCK Talk Extra: Europe and interventions in public space & slam poets on Europe

In samenwerking met Interdisciplinary Arts (iArts Maastricht), Story-Line (Maastricht) en EuregioKultur (Aachen) organiseert SCHUNCK op 17 september een SCHUNCK Talk Extra:

Europe and interventions in public space: een gesprek tussen artist en filmmaker Mischa Leinkauf (Berlijn) en film criticus en filosoof Dana Linssen (Amsterdam). En: slam poets on Europe.

Mischa Leinkauf maakt deel uit van het Berlijnse kunstenaarsduo Wermke/Leinkauf. Hun nieuwste installatie, 4.Halbzeit (The Fourth Half), onlangs te zien in Ludwig Forum Aachen, onderzoekt het fenomeen van gewelddadige voetbalfans of ‘ultras’ in de context van politieke opstanden. 4.Halbzeit (The Fourth Half) zal het startpunt zijn voor het gesprek tussen Mischa Leinkauf en Dana Linssen over Europa en de rol van kunst en activisme in publieke ruimtes. Ze laten filmfragmenten zien en bespreken de artistieke middelen waarmee verhalen verteld worden. Ze gaan in debat met het publiek, dat voor een deel uit internationale studenten van de opleiding Interdisciplinary Arts zal bestaan.

Twee poetry slammers uit de Euregio nemen Europa op eigen wijze onder de loep.

Dana Linssen (Amsterdam) is filosoof, filmcriticus van NRC Handelsblad, film curator en docent aan ArtEZ School of Acting. Ze ontving de Louis Hartlooper Prijs voor filmjournalistiek en de Silver Rosebud vanwege haar grote waarde voor de Nederlandse filmwereld.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg (NL) en Literarischer Sommer (DE).

Tickets met korting alleen verkrijgbaar aan de kassa bij SCHUNCK aan de Bongerd 18 in Heerlen.

De gesprekken zijn in het Engels.