Piazzolla plays Piazzolla (ARG) Tango Brutal presents: Pipi Piazzolla and Escalandrum

Pipi Piazzolla brengt een hommage aan zijn grootvader en inspirator

Met Escalandrum brengt Daniel ‘Pipi’ Piazzolla een hommage aan zijn grootvader, Astor Piazzolla. In de voetsporen van de wereldberoemde componist en bandoneoist waagt het ensemble zich aan een eigentijdse jazzy interpretatie van de belangrijkste Tango's die ooit zijn geschreven. Speciaal voor festival Tango Brutal komt het ensemble rondom drummer Daniel Piazzolla over vanuit Argentinie voor een korte Nederlandse tour.

Al 20 jaar tourt Escalandrum de wereld rond. De Argentijnen speelden met grote namen zoals Enrico Rava, Dave Holland en Ute Lemper. Met zijn album Piazzolla Plays Piazzolla waagde ‘Pipi’ zich in 2011 voor het eerst aan het erfgoed van zijn grootvader. Met succes! Haar bijzondere mix van tango en jazz in een erg gevarieerde muziektaal werd meteen genomineerd voor de Latin Grammy Awards en bekroond met drie Premios Gardel, de Argentijnse Grammy’s.Het ensemble gebruikt geen bandoneon maar voert de lead melodien uit met basklarinet, tenor saxofoon en sopraan saxofoon.

Line-up
Daniel ‘Pipi’ Piazzolla - leiding, drums
Mariano Sívori - contrabas
Martín Pantyrer - bastklarinet
Nicolás Guerschberg - piano
Damián Fogiel - tenorsaxofoon
Gustavo Musso - altsax, sopraan saxofoon

TIP: U bezoekt deze voorstelling gratis met de PLT KomPas.

Piazzolla originals are played with new élan and the ones that must have incurred the ire of the late master.

Latinjazznet
Piazzolla plays Piazzolla (ARG)-YouTube
Piazzolla plays Piazzolla (ARG)-YouTube

Kies een serie: TOP Jazz en Wereldmuziek

In deze nieuwe serie vindt u een verassende selectie jazz en wereldmuziekartiesten van internationale allure. Gevestigde namen naast opkomend talent. Met namen als Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, Vicente Amigo, Juan de Marcos González Afro-Cuban Allstars en uit eigen land de jonge saxofoniste Kika Sprangers is deze serie de ultieme kans om ook de nieuwe smaakmakers van de hedendaagse jazz -, soul- en wereldmuziek te ontdekken.Klik hier voor meer info.

Kies minimaal 3 concerten en ontvang 20% korting op de totaalprijs.