Pianokwartet Corneille - Ella van Poucke

Het pianokwartet Corneille brengt samen met de jonge celliste Ella van Poucke muziek van Schubert, Chausson en Fauré naar Heerlen

Vier jonge musici uit verschillende hoeken van de wereld die elkaar muzikaal hebben gevonden: de Japans/Griekse Noé Inui, de uit Georgië afkomstige Georgy Kovalev, 'onze eigen' Ella van Poucke en de Griekse Vassilis Varvaresos. Op het programma staan werken van Schubert, Chausson en Fauré.

Met een altvioliste als moeder, een trompettist als vader en een van de betere Nederlandse pianisten als broer komt Ella van Poucke (1994) uit een muzikaal gezin. Ze begon haar cello studie op 6-jarige leeftijd en op haar 10e maakte zij haar debuut op het podium van het Concertgebouw. Intussen heeft dit jonge talent al menig concours op haar naam geschreven. Ze soleert met de meest vooraanstaande orkesten en speelt in de grote concertzalen in Europa, de VS en Azië.

In het pianokwartet Corneille vinden prijswinnende musici uit alle windstreken elkaar. Celliste Ella van Poucke, violist Noé Inui, altist Georgy Kovalev en pianist Vassilis Varvaresos - ze zwerven uit over de internationale muziekpodia en vinden elkaar altijd weer in Corneille.

Een schitterend programma

Ella is vast lid van de Amsterdam Chamber Music Society en artistiek leider van het Kamermuziek Festival Amsterdam, dat zij samen met haar broer, de pianist Nicolas van Poucke, in 2010 heeft opgericht. In Heerlen zien we haar met het Corneille pianokwartet én een muziekprogramma dat zij heeft samengesteld uit werken van Schubert, Chausson en Fauré.

  • Schubert: Strijktrio nr. 1 in Bes, D 471
  • Fauré: Pianokwartet nr. 1 in c, op. 1
  • Chausson: Piano Quartet in A, Op.30

Ella van Poucke, cello
Noé Inui, viool
Georgy Kovalev, altviool
Vassilis Varvaresos, piano

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 3 april 2020 (daarna verplaatst naar 4 april 2021), maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling wederom verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.