PeuterKleuterOchtend Het Muizenhuis: Sam & Julia op reis

Thuis is waar je je muis voelt.

Mariska Simon maakte in 2017 de voorstelling Het Muizenhuis gebaseerd op verhaaltjes uit de boeken Sam & Julia. Nu toont ze tijdens onze peuterkleuterochtend een nieuwe voorstelling met opnieuw de bekende muizen Sam & Julia in de hoofdrol.

Het verhaal

Samen met Opa Zeeman maken Sam & Julia een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek. Mariska Simon speelt en zingt de bekende muizen rond de aardbol. Ze ontdekken dat vreemd helemaal niet zo vreemd is. En dat thuis is waar je je muis voelt.

De makers

Mariska Simon heeft zich gespecialiseerd in het maken van muziektheater gebaseerd op kinderboeken. Ze schreef onder andere liedjes voor de musicals over Knofje, Pim en Pom, Tom Poes en een lied voor de 60ste verjaardag van Nijntje. Als actrice was ze te zien in o.a. Dikkie Dik en de Taart. Ook speelde ze een aantal jaar de rol van Knofje.

Mark Haayema (regie) schrijft kinderboeken (Johannes de Parkiet), maakt jeugdtheater (Meneertje Meer - Zilveren Krekel 2018, In de kelder staat een huis - Zilveren Krekel 2019) en televisie (Pipo de Clown, Woezel & Pip). Als acteur, poppenspeler en regisseur werkte hij o.a. voor Tg Gnaffel, ROtheater, De BoterhamShow, Sesamstraat, Efteling en Herman van Veen.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 16 mei 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.