PeuterKleuterOchtend Bange Rick Sally Dansgezelschap Maastricht / vanaf 4 jaar

Een dansvoorstelling voor alle bangeriken en waaghalzen.

In Bange Rick gaan 2 waaghalzen en 1 bangerik op avontuur. Tijdens dit avontuur komt het drietal steeds meer in de problemen. Hoe lossen ze dit op en hoe gaan ze om met de angst die hierdoor ontstaat? Het tij keert als de bangerik het heft in handen neemt. Hij gebruikt zijn fantasie om de angst van zich af te schudden en als een echte waaghals neemt hij de 2 anderen op sleeptour naar de uitweg van dit avontuur.

Dansworkshop op het podium

Na afloop van de voorstelling vindt er op het podium een dansworkshop plaats. Een dansdocent van SALLY nodigt de kinderen uit om in verschillende dansopdrachten hun ervaringen te delen en angsten te overwinnen. Als ware danshelden verlaten zij het podium met groot applaus van de aanwezigen in de zaal.

Over SALLY

SALLY Dansgezelschap Maastricht vertelt actuele en maatschappelijke verhalen door middel van dans. Het dansgezelschap wil eerst de mensen en vervolgens de toekomst in beweging brengen. Jonge mensen staan centraal. SALLY leert hen geloven in wie ze zijn en leert hen zich te ontplooien: in voorstellingen, workshops en danslabs. Bange Rick is een choreografie van Stefan Ernst; hij is samen met Ronald Wintjens een van de oprichters van SALLY.

De makers

Concept, choreografie en muziek: Stefan Ernst
Dansers: Giorgio Lepelblad, Pedro Ricardo Henry en Luis Ricardo Pedraza CedrĂ³n
Muziek bewerking: Wouter Gulikers
Kostuums: Thera Hillenaar
Decor: Janco van Barneveld
Licht: Eelke Slooten
Techniek: Theatervolgels
Educatie: Sophie van Heesewijk