Opera 2.0: Lijf Live - Liefde in tijden van corona

Relatietherapeute Simone heeft het niet makkelijk. Er zijn geen klanten, ze hunkert naar lichamelijk contact, corona zit alles dwars. Simone vindt het allemaal onzin: die pandemie wordt schromelijk overdreven. Tot overmaat van ramp besluit haar man in de kelder te gaan wonen: 'zelfquarantaine'.

De redding lijkt te komen als twee enorm succesvolle operazangers, Sef en Fenna, aankloppen om hun bekoelde liefde nieuw leven in te blazen. Niet in de laatste plaats omdat ze dankzij hun lege agenda meer dan ooit op elkaars lip zitten. Vol overgave stort therapeute Simone zich - letterlijk - op haar nieuwe project. Maar met de passie komt er nog iets los: in de kelder blijkt een grotesk geheim te huizen...

Cast & Crew
Marloes Ijpelaar - Simone
Fenna Ograjensek - sopraan
Sef Thissen - bariton

Sybrand van der Werf - regisseur
Enrico Delamboye - dirigent
philharmonie zuidnederland

Dit is een co-productie met Theater De Maaspoort, philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht. Deze productie wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg.

Opera 2.0
Opera 2.0 is een idee en initiatief van sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen. Zij willen laten zien dat opera, haar emoties en prachtige muziek, van alle tijden is. Omdat de oude verhalen de moderne luisteraar niet altijd meer aanspreken, plaatst Opera 2.0 aria's, duetten en instrumententale muziek uit bekende opera's (bv. Verdi, Bellini, Mozart, Puccini en Bizet) in een actueel verhaal.
De toegankelijkheid voor het publiek wordt vergroot door de opera in het Limburgs dialect (El Rey - 2015) en in het Nederlands (De Berg van Tom - 2016) te vertolken. De oorspronkelijke strekknig van de aria's blijf behouden en er is een groot respect voor de kunstvorm.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 28 april 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.

Aanpassingen omtrent Covid-19

Door alle maatregelen rondom Covid-19 en de vele wijzigingen hierin, hebben wij een aantal aanpassingen moeten doorvoeren. Zo houden wij ons aan het Covid-19 protocol, blijft het organisatorisch uitvoerbaar én kunnen uw veiligheid blijven garanderen. Zo kunt u tijdelijk niet uw eigen stoel kiezen, bestelt u bij voorkeur online, komt u alleen met mensen uit uw huishouden naar het theater én annuleert u kosteloos uw tickets als u klachten heeft. Een overzicht van al onze maatregelen leest én ziet(!) u hier. Of bekijk onze veelgestelde vragen pagina.