Opening fototentoonstelling 'Snapshot: Next Generation Europe'

Op vrijdag 13 december gaat de Euregionale fototentoonstelling 'Snapshot: Next Generation Europe' van start en daarmee ook het pop-up initiatief Heerlen Lunair (13 t/m 21 december in Maankwartier) op Maanplein 52. Toegang is gratis.

Snapshot: Next Generation Europe is een unieke fototentoonstelling met werken van jongeren uit de regio’s Aken en Heerlen. Snapshot draait om de momentopnames die de schoonheid en poëzie van urban art, de omgeving en haar actoren wordt vastgelegd, dit gezien door de ogen van jongeren uit beide landen.

Deze expositie laat het werk zien van jongeren, die in samenwerking met professionals, op een wederzijdse ontdekkingstour, de stedelijke omgevingen van Aken en Heerlen met hun alomtegenwoordige urbane kunsten hebben vastgelegd. Door de professionele ondersteuning is er bij deze jongeren een grotere bewustwording ontstaan omtrent de ambachten fotografie en videografie, daarnaast hebben de jongeren op een speelse wijze kennisgemaakt met de symboliek en tradities van de sub- en eigen culturen. Hierdoor hebben de deelnemers hun perspectief kunnen verbreden, zonder dat taal een barrière vormde.

Snapshot Next Generation Europe wordt gezamenlijk georganiseerd door de Bleiberger Fabrik (Aken) en Stichting Art in Contexture (Heerlen).

Een grote dank gaat uit naar: Tout Maastricht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein Westfalen, Fonds Soziokultur, Stadt Aachen, De Taalunie, The Notorious IBE, Pro Freestyle, Heerlen Mijn Stad, de mentoren en natuurlijk de participanten.

De werken in deze tentoonstelling zijn gemaakt tijdens de workshopsessie in de zomer en herfst 2019. In de winter van 2020 zal het project worden voorgezet met workshops en uitwisselingen. De jongeren krijgen tijdens de workshops cameravaardigheden bijgebracht van de beste leraren uit de Urban scenes.

Opening fototentoonstelling 'Snapshot: Next Generation Europe'
Vrijdag 13 december
19.00 tot 22.30 uur
Heerlen Lunair (Maanplein 52)
Gratis entree