Omar Mollo & Kay Sleking

Tango-café Buenos Aires. Het openingsconcert van Tango Brutal 2019 met twee bijzondere formaties.

Zang en gitaar, de originele eerste tango-bezetting omvatte niet meer. Mollo en Sleking vormen samen een gouden combinatie. Beide musici inspireren elkaar; hun muzikale verhaal brengen ze samen naar een grootse hoogte.

Tangozanger Omar Mollo bracht sinds 2003 tal van albums uit die diverse keren nominaties kregen van de Latijns-Amerikaanse Grammy’s en de Carlos Gardel-awards. Omar Mollo won in 2012 met het album Barrio Sur die vermaarde Carlos Gardel-award, Premios Gardel. Die prestigieuze prijs ontving hij nogmaals in 2018; nu voor zijn album Tangamente. Kay Sleking is een veelgevraagd musicus; speelde met tal van Tango-grootheden. Door zijn sublieme techniek slaat hij een brug tussen de klassieke methodiek, waarbij meerstemmig spel en een uitgesproken klassieke toonbehandeling hoort, en de Porteño-stijl, waarin de ritmiek, de melodische frasering en het improvisatorisch harmonisch en melodisch karakter van de Argentijnse tango belangrijke ingrediënten zijn.

Zoals gezegd, die twee zijn méér dan aan elkaar gewaagd. Sterker nog, ieder optreden is een bijzondere belevenis.

Het gitaarensemble van de Vakgroep Argentijnse Tango van Codarts Rotterdam, heet Guitarras Porteñas en staat onder leiding van Kay Sleking. Guitarras Porteñas speelt milongas, tangos en walsen uit het repertoire van de Guardia Vieja (beginperiode van de tango) tot heden. Het ensemble bestaat momenteel uit drie gitaren, wordt soms aangevuld door guitarron, contrabas, bandoneón, viool of zang.