Oi Va Voi - staconcert

Een vlammende mix tussen klezmer, Oost-Europese muziek en dance.

De Londonse band Oi Va Voi (Jiddisch voor ‘o, lieve god’) mengt zijn muzikale erfenis met de geluiden van het moderne Londen. Jiddische volksmuziektradities uit Oost-Europa het Middellandse Zeegebied en de bruisende Engelse dance scene komen samen in een opwindende mix, die onze LIMBURGzaal gegarandeerd op zijn kop zal zetten.

De leden van Oi Va Voi hebben allemaal zowel een Joodse als een multiculturele achtergrond. Muzikaal kent deze in 2000 opgerichte Britse band geen grenzen. Tekstueel draait het om authenticiteit, identiteit en artistieke integriteit. Hun eerste album Laughter Through Tears verscheen in 2003 en won meteen belangrijke internationale prijzen, waaronder een Nederlandse Edison en twee BBC Radio 3 World Music Awards. Laughter Through Tears werd opgenomen in de Top 10 albums van het jaar van The New York Times en lanceerde de carrière van gastvocalist KT Tunstall.

Live een belevenis

Hun nieuwste album Memory Drop verscheen in 2018 met prominente rollen voor de virtuoze violist Anna Phoebe en de betoverende stem van topzangeres Zohara. Dit prachtig album staat samen met bekende nummers uit voorafgaande jaren centraal tijdens een fantastische live-act in onze LIMBURGzaal. Bereid je voor op een vlammende mix tussen klezmer, Oost-Europese muziek en dance.

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m poppodium NIEUWE NOR.