Museumweek

Vrijheid is goud!
Dit jaar viert Nederland 75 jaar bevrijding. En vrijheid is ook het thema tijdens de Nationale Museumweek van 20 t/m 26 april. Alles staat of valt met onze vrijheid. Individuele expressie, kunst, culturele ontplooiing – zonder vrijheid zou het niet bestaan. Meer dan 400 musea nodigen je uit om in volle vrijheid ons échte goud te ontdekken, de talloze museumschatten die ons land rijk is. Vrijheid is goud!

Waar…
Waar komt ons verleden tot leven?
Waar bewaren we onze schatten?
Waar kunnen we leren wie we zijn?
Waar komen we weer even tot onszelf?
Waar hebben we onverwachte ontmoetingen?
Waar vinden wij ons echte goud?
Musea belangrijker dan ooit

De wereld verandert razendsnel. Daarom zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Het zijn onze plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu. Met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn.

Ons culturele kapitaal, ons echte goud
Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Ze zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Elke collectie toont ons een deel van een geweldig cultureel kapitaal – ons echte goud!

Ontdek ’t samen!
Dat enorme culturele kapitaal is van ons allemaal. Van maandag 20 t/m zondag 26 april 2020 staan de Nederlandse museumschatten opnieuw volop in de schijnwerpers. Bovendien viert Nederland dit jaar 75 jaar vrijheid. En vrijheid is ook het thema tijdens de Nationale Museumweek. Meer dan 400 musea nodigen je uit om in volle vrijheid ons échte goud te ontdekken.

De Nationale Museumweek is onderdeel van de ‘Maand van de vrijheid’ en komt tot stand in samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei.