Michelle David & The Gospel Sessions

Op zaterdag 30 maart 2019 gaan Michelle David & The Gospel Sessions in poppodium NIEUWE NOR terug naar de essentie van de gospel en soul: de kracht van herhaling, groovende gitaren en percussieritmes als basis. Een swingend concert dat een al even dansbaar vervolg krijgt in de vorm van DJ 45Frank's 7inch Soul Party.

Gospel is krachtige muziek, in veel opzichten. Het is muziek die kan optillen, kan inslaan. Toch is evangeliseren is niet het doel van The Gospel Sessions, ‘maar het mooiste compliment wat ik ooit kreeg na een show was van iemand die zei: “Je maakt het lastig voor me om een atheist te zijn”, grinnikte de Amerikaanse zangeres Michelle David. Ze werd geboren in North Carolina, groeide op in New York, en gaat samen met Onno Smit en Paul Willemsen, muzikanten bij onder andere Beans & Fatback en Lefties Soul Connection, op zoektocht naar de bakermat van de gospel en de soul. Van Mali in West-Afrika naar de Caraïben en dan door naar New Orleans en de Mississippi Delta Blues. Met ‘The Gospel Sessions 2’ als resultaat.

‘We zijn een paar decennia opgeschoven in de tijd’, zegt Onno Smit over volume 2. Wat muzikaal betekent dat er meer percussie, strijkers en een orgel zijn toegevoegd. Was het debuut ‘The Gospel Sessions 1’ ook een ode aan pioniers als Sister Rosette Tharpe, nu staat The Gospel Sessions op de schouders van bijvoorbeeld Sam Cooke & The Soul Stirrers en de Womack Brothers.

Na het concert krijgen de beentjes nog geen rust, want dan is het tijd voor DJ 45Frank's 7inch Soul Party tot een uurtje of 3 in de nacht. Hij legt zijn klasse-selectie aan vinyl-singletjes van labels als Motown, Atlantic en Stax op de draaitafel en combineert dat met Northern Soul, grooves en meer... Can we have an ‘Amen’ for that?!