Kult Schlager Matinee - 2nd Edition

Na het succes van de eerste editie van de Kult Schlager Matinee vindt op zondag 24 november 2019 de tweede editie van deze ode aan de Duitse Schlager plaats in de NIEUWE NOR in Heerlen. Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt. Tot die tijd zijn er voor vroege vogels weer Frühaufsteher tickets beschikbaar voor maar € 5,-!

Voor velen is het een bekende jeugdherinnering. Op zaterdagavond, fris gedoucht en de haartjes gekamd naast de pap en de mam op de bank voor de tv. Grote kans dat je toen met je ouders de ZDF-Hitparade met Dieter-Thomas Heck of andere Duitse schlagerprogramma’s keek. Herken je dit? Dan is de kans groot dat je anno 2019 naar totaal andere muziek luistert, maar toch een nostalgisch gevoel krijgt als er eens een Duitse schlager voorbij komt. Niet voor niets stemmen vele Holländer met oud en nieuw weer af op ZDF, wanneer deze Duitse zender ons tijdens de Kultnacht weer trakteert op oude Duitse hits uit de jaren 70 en 80.

Sie kommt, sie kommt nicht mehr, zongen Leni und Ludwig in 1958 al in Schön ist die Jugendzeit, later nog gecoverd door Heintje Simons. Daar brengen wij verandering in. Op de Kult Schlager Matinee komt de sfeer van de schlagerprogramma’s van weleer tot leven. Bekende en minder bekende zangers zingen de grootste Duitse hits en de beste schlager-dj’s brengen een ode aan de Duitse Schlager.

Kult Schlager Matinee is Duits, maar geen Oktoberfest. Verwacht hier geen hoempapa en housebeats, maar een ode aan de Duitse schlager in zijn pure vorm. Dus als jij nostalgisch wordt van Cindy und Bert, Udo Jürgens, Howard Carpendale, die Flippers of Wenche Myhre, dan zit je op het Kult Schlager Matinee goed!

Kult Schlager Matinee vindt plaats op zondag 24 november van 14:00 uur tot 19:00 uur. Een middagmatinee dus. Voordeel: je bent op tijd thuis om zondagavond op ZDF, ARD of WDR nog een Duitse schlagershow mee te pikken!