Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Berichtgeving i.v.m. maatregelen coronavirus

De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 30 oktober 2020 (Aanvankelijk stond het concert gepland op 22 mei 2020) , maar Parkstad Limburg Theaters heeft deze voorstelling i.v.m. de landelijke Covid-19 maatregelen verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.

Muziek-theatervoorstelling in het kader van 75 jaar Vrijheid

De voltallige Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) komt naar Heerlen met een indringend theatraal concert over vrijheid. De muzikale leiding is in handen van chef-dirigent majoor Tijmen Botma.

Het concert wordt u aangeboden door de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats in Margraten. Het concert is met name een dankbetuiging voor de duizenden adoptanten die vaak al vanaf 1945 een gesneuvelde Amerikaanse militair herdenken. Daarnaast zijn alle Amerikaanse familieleden te gast die in Limburg zijn voor het bijwonen van Memorial Day. Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat betekent vrijheid eigenlijk? Op zoek naar het antwoord neemt de KMKJWF het publiek in Vrij Land mee in een poëtisch verhaal over de wortels van onze samenleving en hoe wij samen de wereld draaiende houden. Dit verhaal wordt live verteld en gezongen in een verrassende mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek. Historische archiefbeelden en speciaal voor de voorstelling gecreëerde videobeelden laten zien hoe trots wij mogen zijn op ons land, maar dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is.

Met meeslepende verhalen en prachtige muziek vieren we onze vrijheid en eren we de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn.

Vrij Land is een initiatief van Stichting de Koninklijke Landmacht en de stichting Nederlandse Veteranendag.