Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars

Dé legendarische Cubaanse band rondom de oprichter van Buena Vista Social Club

Juan de Marcos González is als oprichter van de Buena Vista Social Club een van de belangrijkste mannen in de Cubaanse muziekscene. Met zijn succesvolle ensemble The Afro-Cuban Allstars zet hij over de hele wereld de swingende Cubaanse muziektraditie voort! Hij komt naar Heerlen voor een exclusief sta-concert in de LIMBURGzaal.

Als muzikaal leider en componist nam Juan de Marcos Gonzalez samen met Ry Cooder in 1996 in 2 weken tijd 3 bijzondere albums op, het titelloze Buena Vista Social Club, A Toda Cuba Le Gusta van Afro-Cuban All stars en Introducing Ruben Gonzalez. De Albums verschenen op World Circuit Records en vormde de opmaat voor de wereldwijde hype rondom Cubaanse muziek.

De Afro-Cuban All stars groeide uit tot een van de meest succesvolle bands die Cuba ooit heeft voortgebracht, met vele albums meerdere documentaires en vier nominaties voor een Grammy Award. Het gezelschap bestaande uit oude meesters en jonge musici, staat bekend om hun combinatie van klassieke en moderne Cubaanse muziek en verschillende Latijns-Amerikaanse (dans)stijlen zoals mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira en bolero. Kortom, een absolute must-see voor iedereen die de ‘gouden jaren’ van de Cubaanse muziek live wilt beleven!