Janice Iandritsky & Martin Sued - Migra

maandag 29 april 2019
Migra - Janice Iandritsky & Martin Sued
Savelbergklooster
Gasthuisstraat 2, 6411 KE Heerlen
aanvang 20.00 uur / € 10,-
betalen aan de kassa

Migra - danza y bandoneon. Een dialoog tussen muziek en dans, tussen bandoneon en menselijk lichaam. Beide elementen, lichamen in beweging die ademen, die gastheer en drager van geluid zijn; die zich uitbreiden en weer inkrimpen. ‘Migra’, migreren (van het Latijnse migrare) betekent veranderen van woonplaats, bewegen.

“Wij onderzoeken wat er gebeurt wanneer de beweging zelf de verplaatsing behelst; wat er gebeurt wanneer dingen van hun plek worden verjaagd, losraken van hun context. Wat kunnen we aantreffen in de nieuwe structuren en obstructies die de doorgang belemmeren?’ De bandoneón, oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland, vond in Argentinië immers ook pas zijn ware ankerplaats.

Componist, arrangeur en bandoneonist Martin Sued komt uit Buenos Aires, Argentinië; is sinds 2007 verbonden aan o.a. het Tatadios Quartet, het Chiche trio en het Sued-Nikitoff duo. Bracht juli 2008 zijn solo-album ‘Iralidad’ uit. Danseres Janice Landritsky is opgeleid tot uitvoerend kunstenaar aan het Instituto Universitario Nacional del Arte in Buenos Aires (ze volgde er klassieke dans, eigentijdse dans, contactimprovisatie, tango, capoeira, acrobatiek, muziek, percussie en toneel). Zij was lid van diverse onafhankelijke gezelschappen en presenteerde in 2015 haar eerste solo programma ‘hen’. Zij woont in Parijs en werkt met Sued aan nieuwe projecten rond eigentijdse dans en tango, zoals ‘Migra’.