Jan Akkerman & Band

Wat kunnen we nog zeggen over gitaaricoon Jan Akkerman? Tja. Alles is bekend, behalve dat de winnaar van de Gouden Harp, Ridder in de orde van Oranje Nassau en door het Engelse blad Melody Maker uitgeroepen beste gitarist ter wereld naar Heerlen komt voor zijn 70 Anniversary Tour.

In december 2016 bereikte Jan Akkerman de respectabele leeftijd van 70 jaar. Wat betekent dat hij al meer dan een halve eeuw gitaar speelt. Of het dan niet eens tijd wordt om met pensioen te gaan? Absoluut niet. Voor Akkerman is niets mooier dan dit heuglijke feit uitbundig te vieren met zijn publiek en met zijn muziek, waaronder oude favorieten als Streetwalker, Pieton en Hocus Pocus, nieuwe composities en oudere favorieten.

Met Akkerman in de hoofdrol
Samen met zijn band, bestaande uit Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas) en Marijn van den Berg (drums), klinkt de muziek van Jan Akkerman anno 2017 nog steeds sprankelend fris. De uitgesponnen nummers zitten barstensvol tempo- en themawisselingen, spectaculaire arrangementen, perfecte timing en sublieme solo’s, waarin Akkerman vanzelfsprekend de hoofdrol speelt. Zijn gitaarspel behelst een emotionele lading die ongeëvenaard is. Hier en daar vlecht hij wat cryptische improvisaties rondom centrale thema’s of past hij willekeurige afwijkingen toe. Maar alles wat hij doet is welbewust!

Zit je in een band of speel je zelf gitaar? Of ben je een bewonderaar? Kom dan genieten van virtuoos gitaarspel van Jan Akkerman en zijn formidabele band.