Ikarai x Sanne Rambags x V&J Visuals

Samen met vocaliste Sanne Rambags (winnares Edison 2019) en visual artist V&J geeft het ensemble Ikarai een nieuwe draai aan Murakami's legendarische verhaal. Over vissen die uit de lucht vallen, pratende katten, filosoferende prostituees, plekken waar tijd niet bestaat en gedachten die waarheid worden.

Op basis van teksten van schrijver Frank Siera speelt Ikarai muziek die de magie van Murakami vat in een filmische combinatie tussen klassiek en jazz. Improvisatie, compositie en vertelling smelten samen tot een nieuwe vorm van concertbeleving: de wereld van een schrijver, vertaald naar muziek.

Muziek als film voor de geest

De concerten van Ikarai zijn als een film voor de geest. Het ensemble, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en jazzimprovisatie tot een geluid bij een verhaal. Eerder zetten zij ‘s werelds meest legendarische bokswedstrijd The Rumble in the Jungle op muziek in hun concertprogramma MUHAMMAD. Dit mondde uit in een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali's wervelende speeches op een tot boksring omgebouwd podium. Ook vertolkten zij de Griekse mythe van Icarus in geluid op hun album FLY.

Volle concertagenda

Ikarai trad op in o.a. het Bimhuis, TivoliVredenburg, De Doelen, November Music en het Oranjewoud Festival Het ensemble tourde door China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en was te gast bij Podium Witteman en de Nederlandse vertegenwoordiger op het 12Points Festival van 2019.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 4 maart 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.

Aanpassingen omtrent Covid-19

Door alle maatregelen rondom Covid-19 en de vele wijzigingen hierin, hebben wij een aantal aanpassingen moeten doorvoeren. Zo houden wij ons aan het Covid-19 protocol, blijft het organisatorisch uitvoerbaar én kunnen uw veiligheid blijven garanderen. Zo kunt u tijdelijk niet uw eigen stoel kiezen, bestelt u bij voorkeur online, komt u alleen met mensen uit uw huishouden naar het theater én annuleert u kosteloos uw tickets als u klachten heeft. Een overzicht van al onze maatregelen leest én ziet(!) u hier. Of bekijk onze veelgestelde vragen pagina.