Gratis Online Boekebclub: Literatuur

Hou je van lezen en wil je een boek samen wat dieper verkennen? Dit is dé online boekenclub voor iedereen die honger heeft naar (literaire) kennis overdracht. Auteur, achtergrond en boekbespreking staat centraal.

Ontmoet gelijkgestemde boekenliefhebbers in deze online boekenclub! Fictie of non-fictie, paperback of hardcover, je leest elke maand een nieuw boek. Maandelijks is er een online meeting om het boek te bespreken, om te lachen, verhalen uit te wisselen en nieuwe vrienden te maken.

Centraal boek

In de bijeenkomst van 17 juni staat Natuurdagboek door Nescio centraal.


In het kader van de nieuwe expositie in SCHUNCK: Landscape works with Piet Oudolf & LOLA hebben we deze keer gekozen om een parel uit de Nederlandse Literatuur in de online Boekenclub Literatuur centraal te stellen, namelijk ‘Natuurdagboek’ van Nescio.

“7 December 1953

Maandagochtend. Stil, mild weer, nevelig, niet koud. Met de bus van 10 uur 13 naar Loenersloot. Buiten was de nevel dan eens wat dikker dan weer werd het zicht iets ruimer. Boven de nevels was een bleek blauwe lucht. Ergens omtrent Duivendrecht was een stuk breede sloot zoo geheel glad en zacht blauw als een lief en intelligent oog. In het dorpje (Abcou) geen mist maar schaduw en stilte.”

Bij de verschijning van Nescio’s Verzameld werk in 1996 was het Natuurdagboek voor vele recensenten de grote ontdekking. In deze dagboeken, uit de periode tussen begin 1946 en eind 1955, doet de auteur nauwgezet verslag van zijn wandelingen en waarnemingen in de Hollandse natuur. Zorgvuldig neemt hij al het veranderlijke waar: het voortschrijden van de seizoenen, de wolken, het water, het licht, en hij legt dat alles vast in intieme, tijdloze beelden, als een schilder. Het toont de schrijver Nescio in zijn meest pure vorm.

Op 2 juni wordt ‘Natuurdagboek’ opnieuw uitgegeven. Steun je lokale boekhandel en sluit aan bij de Boekenclub Literatuur op 17 juni aanstaande.

Deelname: Gratis
Duur: Ongeveer 90 minuten
Waar: Online via Microsoft Teams (hulp nodig? klik hier)
Inschrijven: [email protected] / Voordat de sessie begint krijg je de uitnodiging toegestuurd om aan te sluiten.