Feestelijke opening vier nieuwe tentoonstellingen in SCHUNCK Glaspaleis

Dit najaar grijpt SCHUNCK terug naar haar oorsprong. Met vier verschillende projecten die gebaseerd zijn op de geschiedenis van het gebouw én op het resultaat van 75 jaar beeldende kunst tentoonstellingen in Heerlen.

depARTment Store – 75 jaar beeldende kunst in Heerlen.

Tijdens de tentoonstelling depARTment store wordt de oude functie van SCHUNCK als warenhuis gecombineerd met de bijzondere collectie. Deze presentatie vindt plaats in een winkelconcept waarin de bezoeker niet alleen kan kijken, maar ook voor deze gelegenheid speciaal gemaakte multiples (kunstwerken in oplage) kan kopen. Voor de tentoonstellingsvormgeving werkt SCHUNCK met interieurontwerper Maurice Mentjens.

U bevindt zich hier – de geschiedenis van het Glaspaleis.

U bevindt zich hier, is een semi- permanente presentatie over de geschiedenis van het Glaspaleis op de vide in de centrale hal. De presentatie vertelt het verhaal over het Glaspaleis, over de architectuur en over de verschillende invullingen door de jaren heen. Voor de tentoonstellingsvormgeving werkt SCHUNCK samen met Paulien Berendsen, Studio Parade.

Christie van der Haak – Knisper knasper knoesper.

Christie van der Haak tovert de buitenvitrine van SCHUNCK om in een visueel spektakel. Ze toont een monumentale installatie die bestaat uit haar kenmerkende felgekleurde patronen, schilderijen en wandkleden.

Wandschildering: George Korsmit – Homage to the Soul.

SCHUNCK nodigt opnieuw een kunstenaar uit de gemeentelijke collectie uit om de wandschildering in het trappenhuis van het Glaspaleis te verzorgen. George Korsmit gaat in september van start met verschillende muurschilderingen verspreid over de vijf verdiepingen van het trappenhuis.