Farewell Diana

Het gebouw dat bij velen nog altijd bekend staat als Sporthuis Diana heeft in de afgelopen jaren nogal wat meegemaakt. Dit pand aan de Pancratiusstraat 48 in Heerlen werd in 2015 ingericht tot ENCORE CONCEPT GALLERY met een kunstcollectie, indoor murals en skatebaan. Tegen het einde van 2015 werd de locatie omgedoopt tot STUDIO HEERLEN; een tijdelijke hotspot en ontmoetingsplek voor bezoekers tijdens Serious Request. In de periode daarna volgden diverse nieuwe exposities in de gallery. Vanaf begin 2017 werd de pop-up store THE PLATFORM 045 in het pand gevestigd tot aanvang 2018. Daarna werd het een gevarieerde evenementenlocatie van Zeezicht onder de naam BERGZICHT.

Binnenkort gaat een deel van dit niet-in-één-woord-te-omschrijven pand tegen de vlakte. In het op te knappen deel komen straks jongerenstudio’s. Maar dat laten we niet zomaar gebeuren! Liefhebbers en bezoekers krijgen nog één laatste kans het gebouw van binnen te bekijken en te genieten van de prachtige murals, voordat de sloophamer z’n werk gaat doen.

Op zaterdag 20 april zeggen we – hopelijk samen met jou – vaarwel het gebouw dat ons zoveel heeft gebracht. De DJ dropt die avond nog een keer zijn beste beats en we maken nog een aantal vette flips op de skatebaan (of kijken toe hoe anderen dat doen ;-)). Kom afscheid nemen van 'Diana' op zaterdag 20 april, vanaf 19.00 uur.