Expositie: Jerôme Sweelssen

Op vrijdag 17 september openen we om 20 uur de expositie van Jerôme Sweelssen! De expostie zal zaterdag en zondag geopend zijn van 13 tot 18 uur bij 'PAND op de Promenade 41 in Heerlen.

Jerôme Sweelssen (1996) zijn werken kom je regelmatig tegen op een onconventioneel paneel. Waar gewoonlijk een katoenen of linnen doek op een houten geraamte wordt gespannen, gebruikt hij liever materialen die uit een iets onverwachtere hoek komen.

Dingen als dakleer, zeil, grasmat en dus ook muurbehang zullen eerder de basis vormen voor zijn schilderingen. Dit komt voort uit zijn nieuwsgierigheid naar het experiment, zijn verzamelwoede, en een poging zich weer te ontdoen van het verzamelde materiaal. Want wat zou je in hemelsnaam moeten met een paar schuine, afgedankte stukken grasmat en een incomplete voorraad dakpannen?

De werken die Jerôme maakt ontstaan vaak vanuit de fascinatie voor het lichaam, het vleselijke en zijn structuren. Of het een ode aan dat lichaam is, of meer het schokkeren is dat hem bezielt, weet hij misschien zelf niet eens. Het zijn gewoonweg de resultaten van zijn experiment en fascinatie.