Earth Wind & Fire Experience Featuring The Al McKay Allstars

''Say do you remember, dancing in september, never was a cloudy day''. Onder leiding van de legendarische gitarist en origineel Earth Wind & Fire bandlid Al McKay brengt The Earth Wind & Fire Experience Featuring The Al McKay Allstars op 22 mei 2018 alle hits van Earth Wind & Fire ten gehore in de LIMBURGzaal van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Earth Wind & Fire behoeft natuurlijk geen introductie meer. De geweldige mix van soul en disco zorgde ervoor dat er in de jaren 70 miljoenen exemplaren van singles als 'Boogie Wonderland', 'September' en 'Fantasy' over de toonbanken gingen. Al McKay speelde in Earth, Wind & Fire, tot de band in 1983 op hiatus ging. Samen met een supergroep van studio- en straatmuzikanten vormt de gitarist nu de toepasselijk genaamde band "The Earth Wind & Fire Experience Featuring The Al McKay Allstars". Samen zijn ze vastberaden het originele EWF-geluid niet verloren te laten gaan, daarbij handhaven de muzikanten een hoge standaard van uitmuntendheid die terug te horen is in de verbluffende live shows. 

Een ode aan soul, funk en disco

Met Al McKay’s gitaarpartijen als uitgangspunt, legt de ritmesectie de grooves vast die McKay zo nauwgezet in de basis heeft gecreëerd. De blazerssectie, onder leiding van de originele EWF-trompettist en Phenix Horn-lid Michael Harris (en met de talenten van voormalige Tower Of Power en Doobie Brother-leden) levert uitvoeringen waar elke bandleider trots op zou zijn. De zangpartijen worden voor rekening genomen door Tim Owens, wiens krachtige vocale talenten vanaf de eerste noot het publiek weten te overtuigen. 

In een tijd waarin veel artiesten veelvuldig gebruik maken van technische snufjes en vooraf opgenomen zang, is het verfrissend om te zien dat het nalatenschap van deze historische Amerikaanse muziek springlevend is met McKay's nieuwe groep. Voor fans van EWF en soul, funk en disco in het algemeen is de band een fenomeen dat absoluut niet te missen is!