Django (film) + The Rosenbergs in Concert

Vrijdag 26 november een primeur. Ap Art Events organiseert een avondvullend programma in het Royal Theater in Heerlen. Aanvang 19 u starten we i.s.m. Filmhuis de Spiegel met de film DJANGO (over de legendarische Django Reinhardt). Na afloop zullen de MASTERS OF SWING THE ROSENBERGS optreden

Het belooft een hele bijzondere avond te worden deze vrijdag 26 november.

19.00 u - 21.00 u DJANGO

De film vertelt het verhaal van de in België geboren Franse Sinti-gitarist Django Reinhardt. In 1943 bevindt Django zich in het bezette Frankrijk en hoewel de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog de zigeuners vervolgen laten ze hem met gerust en vragen ze hem zelfs om te komen optreden in Berlijn. In plaats van op het aanbod in te gaan besluit hij te vluchten naar Zwitserland. Hij brengt ondertussen zijn tijd door in Savoie en Haute-Savoie, meer bepaald in Thonon-les-Bains.

21.00 u - 23.00 u THE ROSENBERGS (MASTERS OF SWING)

Johnny Rosenberg, Mozes Rosenberg en Sani van Mullem vormen de nieuwe talentvolle jonge generatie van de Rosenberg familie. The Rosenbergs zijn vanuit hun Sinti achtergrond bij elkaar gekomen en spelen al van kinds af aan dagelijks gitaar met elkaar. Hun roots liggen bij Django Reinhardt. The Rosenbergs verstaan de kunst om songs dusdanig te bewerken dat er aantrekkelijke, verfrissende, eigentijdse Gipsy Jazz ontstaat met Spaanse invloeden.

Naast het bekende repertoire van Hot Club de France geven zij hun eigen swing aan klassiekers van Gershwin tot virtuoze bewerkingen van grootheden als Charles Aznavour en Frank Sinatra. Verrassend is de vocale bijdrage van begaafd jazz-zanger Johnny Rosenberg met zijn repertoire uit het Great American Songbook. Met hun albums “Obsession” en “Masters of Swing” bewijzen The Rosenbergs dat ze inmiddels tot de absolute wereldtop behoren in hun genre.