De Vreemde Kostgangers doen het weer Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot

De VKG gaan voor de allerlaatste keer ‘on tour’

De Vreemde Kostgangers Hennys, George en Boudewijk touren voor de allerlaatste keer en komen ook naar Heerlen. Met een nieuw programma dat zal bestaan uit nummers van hun twee vorige tours en materiaal uit hun eigen carrières. Er gaan zelfs geruchten dat er toch weer wat nieuwe liedjes zullen komen.

Met deze unieke tournee wordt het de laatste keer dat de iconen uit de Nederlandse muziekindustrie en hun band, Jasper Slijderink op toetsen en Rick van Wort op drums, hun muzikale krachten bundelen. Verwacht een compilatie van (succes)nummers van beide albums en zowel bekende als nieuwe nummers uit ieders eigen repertoire. Kortom, een voorstelling waarin drie vrienden dieper in de muziek duiken, vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en nog éénmaal het best van hun gezamenlijke kunnen geven.

George had weliswaar aangekondigd dit jaar weinig tot niets te doen. Henny was druk met zijn nieuwe cd en Boudewijn maakte een plaat samen met The Dutch Eagles. Maar het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Dus, in alle opzichten doen ze het weer; daarvoor zijn het dan ook Vreemde Kostgangers.

Vreemde Kostgangers ging voor het eerst live in 2016. George, Henny en Boudewijn waren al jaren bevriend, maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Ze creëerden een geheel eigen sound die resulteerde in reeds twee uitverkochte tournees en twee succesvolle albums: Vreemde Kostgangers, winnaar BUMA NL Award 2017 en Nachtwerk dat in november eveneens 2017 lovend werd ontvangen.

De melodieuze-rockkwaliteit van Vrienten, Kooymans en De Groot heeft Vreemde Kostgangers terecht een instant hit gemaakt.

De Volkskrant
De Vreemde Kostgangers doen het weer-YouTube
De Vreemde Kostgangers doen het weer-YouTube