De Vondst Vertelt

De Vondst Vertelt

Beleef de bezetting en bevrijding van regio Parkstad aan de hand van unieke vondsten met een persoonlijk verhaal.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Heerlen werd bevrijd. In het kader daarvan organiseren De Vondst, het centrum voor archeologie in Limburg, Historisch Goud, het erfgoedbedrijf van gemeente Heerlen, en verhalenplatform Heerlen Vertelt samen met inwoners van de regio Parkstad de expositie ‘De vondst vertelt’.

‘De vondst vertelt’ geeft een inkijkje in het dagelijkse leven van inwoners van het huidige Parkstad tijdens de bezetting en bevrijding. Uit persoonlijke archieven zonden bewoners voorwerpen met verhalen in. Deze ruim 30 vondsten vertellen elk een uniek verhaal uit die tijd.

Ontdek bijvoorbeeld de geschiedenis achter de sierlijke bierkan die Jack Vinders van zijn tante erfde, lees en bekijk het verhaal van de weeskinderen die in de jaren ’40 op Kasteel Hoensbroek woonden en kom erachter hoe het zit met de zelfgemaakte Engelse vlag die in 1944 boven Heerlen wapperde.

Officiële opening
Woensdag 18 september om 16.30 uur opent de expositie officieel zijn deuren in De Vondst. Met een aantal sprekers en onder het genot van een hapje en een drankje willen we samen met u proosten op de vrijheid. Hierbij zijn? Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected].

‘De vondst vertelt’ is gratis te bezoeken van 18 september t/m 31 december 2019.