Connected & De opera van de vallende mens

In deze ‘Double Bill’ leg je een verrassende route af in het Royal Theater in Heerlen langs twee bijzondere virtual reality-ervaringen. Met gebruik van een VR-bril word je meegenomen in totaal uiteenlopende werelden. ‘Connected’ is een VR-installatie van Akatak (Lotte Milder & Karlijn Milder), ‘De opera van de vallende mens’ een virtual reality-opera van Celine Daemen. De route is voor een beperkt aantal mensen tegelijk toegankelijk.

‘Connected’ neemt je mee op een zoektocht waarin de zintuigen centraal staan. De ervaring stelt vragen rondom overprikkeling waarmee we in de huidige tijd te kampen hebben: hoe gaan we om met de veelheid aan mentale en zintuiglijke impressies? Je bent op Cultura Nova getuige van de eerste pilotfase van deze VR-installatie. ‘Connected’ is een productie van het jonge kunstenaarscollectief Akatak en wordt mede mogelijk gemaakt door de technische partner Cadac Group uit Heerlen.

‘De opera van de vallende mens’ is geïnspireerd op gesprekken met mensen met een psychische kwetsbaarheid, in samenwerking met Mondriaan GGZ. Deze virtual reality-opera is een poëtisch, muzikaal en beeldend onderzoek naar eenzaamheid en verdriet. Over verdwijnen in jezelf en op zoek zijn naar houvast en de ander. Een ervaring die uitnodigt tot reflectie, maar bovenal samenbrengt en troost.

Van zaterdag 24 tot dinsdag 27 augustus op verschillende tijdstippen. Klik hier voor een compleet overzicht!