Compagnie Marie Chouinard

Op aanraden van de Nederlandse overheid worden t/m 31 maart alle evenementen, festivals, concerten en theatervoorstellingen geannuleerd. Raadpleeg de website van de betreffende locatie voor meer informatie.

In 40 jaar doorliep Marie Chouinard alle stadia tussen enfant terrible en coryfee van de Canadese dans. Ook internationaal is zij een begrip, vanwege haar markante danstaal die radicaal fysiek, theatraal, vaak sensueel en ook geestig is.

Voor Radical Vitality, Solos and Duets dook de choreografe in haar rijke oeuvre, en diepte daar een verzameling van 23 solo’s en duetten uit op, in lengte variërend van een tot tien minuten. Liefhebbers zullen veel herkennen, anderen mogen zich verbazen over de uitbundige vormen, de ongeremde theatraliteit, het onparlementaire partnerwerk, de maskers, prothesen en suggestieve sprieten.

Slotweek 25e schrit_tmacher festival

Dit jubilerende gezelschap is een mooie aanvulling in de slotweek van de 25e editie van schrit_tmacher! ‘Een getuigenis van een even ongewoon productieve als creatieve kunstenares’, aldus het Oostenrijkse Tanzschrift.at.