CityLiv (Festival van de Toekomst)

Grenzen. CityLiv zoekt ze op, verlegt ze en laat ze vervagen. Ze zullen er altijd zijn, het is aan ons hoe we ze ervaren. Is de grens een beperking, een verbinding of juist een uitdaging?

EXPOSITIE TIJDENS FESTIVAL VAN DE TOEKOMST

CityLiv is een jaarlijks kunst- en cultuurevent dat kunstenaars en designers uitdaagt te experimenteren met sloopmateriaal. De verwonderende indoor en outdoor expositie neemt je mee in een wereld van innovatie die je opnieuw laat kijken naar materialen die je dacht al gezien te hebben. CityLiv is een ontdekkingsreis voor zowel het publiek als de ontwerpers en vormt een bruisende broedplaats voor talentontwikkeling, nieuwe materiaaltoepassingen en grensoverschrijdend design.

De makers van de kunstobjecten (een verfrissende mix binnen de disciplines vormgeving, beeldende kunst en creatieve industrie) zijn de winnaars van de Open Call die CityLiv en het Huis voor de Kunsten eerder dit jaar uitschreven, waarbij regionale en nationale talenten werden opgeroepen een unieke vertaling te maken van het thema ‘Grenzen’. De geselecteerde werken worden tijdens CityLiv gepresenteerd in en rondom de voormalige stadsgalerij in Heerlen.