Appeltaartmatinee - Micha Molthoff e.a. A Fiddler on his Route

Een bijzonder concert met een bijzondere viool in de hoofdrol

Tijdens een bomaanslag in Florence in 1993 komt de houten constructie van het Uffizi-museum bloot te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara nam delen van dit 16e-eeuwse hout mee en bouwde daar een prachtige viool van; de San Philippo. Micha Molthoff wekt dit uitzonderlijke instrument tot leven in A Fiddler on his Route.

In A Fiddler on his Route vertelt Micha met muziek het bijzondere verhaal van de viool en zijn bespeler. De violist brengt op zijn reis door vele landen een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore. Van de klassieke melodie├źn van Tsjaikovski en de tango van Astor Piazolla tot werk van John Mayer en het levenslied uit de Amsterdamse Jordaan.

Over Micha Molthoff

Violist en componist Micha Molthoff speelde met onder anderen Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper en Jaap van Zweden. Hij maakte ook een voorstelling met Remko Vrijdag van de Vliegende Panters. Zijn muziek is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties, waaronder die van Orkater. Vioolbouwer Jamie Lazzara is ook geen onbekende. Zij bouwde violen in opdracht van onder andere Barack Obama en Itzhak Perlman.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 25 april 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.