Agrupación Señor Serrano - Birdie

Een ingenieuze voorstelling

Het Spaanse gezelschap Agrupación Señor Serrano was eerder in Heerlen te zien met de succesvolle voorstelling Asia House. Nu komen zij met Birdie, een innovatieve voorstelling met scherpe kritiek op de huidige maatschappij.

The Birds als inspiratie
Gedurende de hele voorstelling zien we fragmenten van scènes uit de film Birds van Hitchcock; een thriller waarin een familie in hun huis en dorp belaagd wordt door vogels. Die symboliek is vrij letterlijk vertaald naar de immigrantenstroom. In die zin is de voorstelling eenduidiger dan vorige producties maar daardoor thematisch ook helder.

Beeldend theater
Birdie
is een innovatieve voorstelling met scherpe kritiek op de huidige maatschappij. Door middel van de typerende schaalmodellen en videoprojecties geeft Agrupación Señor Serrano oorlogen, droogte, milieuvervuiling, politieke instabiliteit en voedseltekorten weer. Maar ook rijk gevulde supermarkten, veiligheid, stabiele gezinslevens, goede gezondheidszorg, respect voor de mensenrechten en welvaart.

We kijken naar een groot golfveld op de vloer. We horen een stem en we zien allerlei beelden voorbijkomen. Langzaam maar zeker schuiven alle losse puzzelstukjes gedurende de voorstelling in elkaar in een aangrijpende voorstelling met een duidelijke boodschap.