3 Miljoen voetstappen naar Sicilië

Zoals Confucius zegt: de weg zelf is je bestemming

“Vandaag in Como, Italië, aangekomen. Vrijheid vind ik in mijn hoofd. Sinds 18 maart loop ik elke dag, 7 dagen per week, weer of geen weer, zo'n 20 km per dag rondom Amsterdam. Geen dag uitgezonderd. Na 49 dagen, met inmiddels 980 kilometer op de teller, ben ik door Keulen gegaan, heb ik Zwitserland doorgestoken, Lichtenstein gezien en stak ik vandaag de Italiaanse grens over naar Como.”

Actrice, theatermaakster en schrijfster Nhung Dam heeft de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilië aangekomen zijn, zonder ook maar ooit Amsterdam te hebben verlaten. Nhung: “Onderweg worden we soms andere mensen. En moeten we ons opnieuw voorstellen aan onszelf. Alles kan, alles mag, op deze reis. We komen overal. En we nemen u mee.” Ondertussen wordt de rugzak leger of zwaarder in deze voorstelling om je in onder te dompelen.

Over de makers
Nhung Dam en Koos Terpstra hebben op Oerol samen een aantal prachtige en hoopgevende voorstellingen gemaakt. Over het leven. De onmacht. En de schoonheid. Een ode aan de fantasie. Daar gaan ze graag mee door. Nhung speelt, Koos regisseert. De tekst schrijven ze samen.

Koos Terpstra (Texel, 1955) is een Nederlands schrijver en regisseur. Hij werkte bij verschillende toneelgezelschappen en was jarenlang artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel. Zijn stukken werden vertaald in het Duits, Engels, Frans en Zweeds. In februari kwam zijn roman Het Eiland uit bij Ambo Anthos.

Nhung Dam (1984) is actrice, theatermaakster en schrijfster. Na haar studie aan de Amsterdamse toneelschool & kleinkunstacademie, speelde ze bij diverse toneelgezelschappen en is ze regelmatig te zien in televisieseries zoals Het geheime dagboek van Hendrik Groen, KLEM (3 seizoenen) en Dertigers. Ze schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar debuutroman Duizend vaders verscheen bij De Bezige Bij.

Verplaatsing - De oorspronkelijke datum van deze voorstelling was 8 mei 2021, maar door de Covid-19 ontwikkelingen is de voorstelling verplaatst naar de bovenstaande datum. Kaartkopers die voor de oorspronkelijke datum een kaart hebben besteld, hebben een e-mail van ons ontvangen over de afwikkeling van de tickets.